Cre8tomove is er om mensen en organisaties te ondersteunen in hun ontwikkeling. • • • lees meer

'Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt'
Wayne Dyer

Ontwikkeling


De 8 definities van ontwikkelen

1. Ont-wikkelen
Het papiertje gaat eraf, we gaan naar de kern. Wat zit er onder de wikkel?

2. Ontwikkelen
Een bol wol is een lange draad gewikkeld tot kluwen. Wat gebeurt er als we de kluwen uit elkaar halen? Als we los maken wat vast zit? Met welke nieuwe patronen kunnen we aan de slag?

3. Ontwikkelen
Van beginpunt naar nieuwe start, van oorsprong naar toekomst, van stilstand naar vooruitgang. De 8 in cre8tomove staat voor voortdurende ontwikkeling. Waarbij we op de kruising in het midden even stilstaan en nadenken over de richting waarin we bewegen. Hoe ontwikkelt zich de reis?

4. Ontwikkelen
Om de situatie scherp in beeld te krijgen, moet je de juiste bewerking toepassen. Zoals bij het ontwikkelen van foto’s. Een foto maakt zichtbaar wat er is of is geweest. Door nieuwe foto’s te maken, schrijf je het volgende hoofdstuk van je levensloop.  

Ontwikkeld is het tegenovergestelde van ingewikkeld'


5. Ontwikkelen
Een organisatie bestaat uit mensen en mensen zijn gemaakt om te bewegen. Beweging geeft warmte en energie. Waar in de organisatie zoekt de beweging naar ruimte? Welke voedingsbodem bevordert groei? Welke vuurtjes kunnen worden aangewakkerd? Dat gaan we verkennen.

6. Ontwikkelen
Met creativiteit, een goede kijk, het beste gereedschap, de nodige handigheid, een flinke dosis enthousiasme en de ruimte om ons uit te leven slaan we aan het kneden, vormen en creëren. Nieuwe mogelijkheden worden tastbaar. 

7. Ontwikkelen
Ont-wikkelen helpt om grote vraagstukken te ontleden in behapbare onderdelen. Hoe verhouden die zich tot elkaar? Wat gaat goed en wat kan beter? Welke leervragen komen in beeld? Welke stapjes kun je zetten om straks (weer) stevig op je benen te staan?

8. Ontwikkeling
Ontwikkeling is geen wiskunde. Het vermenigvuldigt zich als je het deelt. Ontwikkelen doe je samen, je hebt er anderen voor nodig. Samen kun je onderzoeken en ontrafelen, kneden en vormen. Wat gaat het worden? Ontwikkeling maakt nieuwsgierig.